Poslovice i izreke ikavske kajkavštine

O projektu

Udruga Ivana Perkovca – za očuvanje kajkavske ikavice i promicanje zavičajne kulturne baštine objavila je Mrežne poslovice i izreke ikavske kajkavštine na adresi dobramisau.udrugaivanaperkovca.hr

Digitalizirane poslovice i izreke ikavske kajkavštine rezultat su projekta provedena u suradnji Udruge Ivana Perkovca – za očuvanje kajkavske ikavice i promicanje zavičajne kulturne baštine i Ministarstva kulture i medija, za odobreni program “Šenkovec, istraživanje i dokumentiranje usmene književnosti kajkavaca ikavaca za radionice, istraživanje i dokumentiranje.”

Riječ je o mrežno dostupnoj knjizi Dobra misau nima cine – poslovice i izreke ikavske kajkavštine (uređivački tim: Jasna Horvat, Ivica Ivanković, Zdravka Kramarić), a koja digitalizirana omogućuje nadopunjavanje novim poslovicama, izrekama, frazeološkom građom te zvučnim zapisima.

Projekt digitalizacije poslovica i izreka ikavske kajkavštine proveo se uz financijsku potporu VBH Okovi d.o.o., Cornus Commerce d.o.o. i Maksima trgovina d.o.o.

ISTINA I LAŽ

Gdo laže, ta i krade. H laži su kratke noge. H sakoj šali je po istine. Jedna laš poteže i drugu laš. Naj dripat! Rekla

PODRIJETLO I NARAV

Deni pesju capu na sto, una neče, nek pot sto. Jajce je jajcetu slično. Kaj zi šume dojde, h šumu beži. Tiha voda brige gloda.

IZRUGIVANJE I PRIJEKORI

Klafravac klafravi! Lafra jedna zlafrana! Fašjak! Čveketavac čveketavi! Kaj bečiš? Bečalo malo! Cvilidrite! Cvilite kaj mački! Klepetac klepetavi! Kaj misliš da si ti angelak? Či

GOSPODA

Ni dobro z gosponum čirišje jist. Lahko je gosponu h žepu figu kazat. Saki je gospon pot svojum kapum. Či buju si gospoda, kado bu

GLAD I ŽEĐ

Bolše nam je vina pit nek h črnoj zemli gnit. Najiu se je do guta. Tak sam se najiu da si dosegnem z malim prstum.