Poslovice i izreke ikavske kajkavštine

O projektu

Udruga Ivana Perkovca – za očuvanje kajkavske ikavice i promicanje zavičajne kulturne baštine objavila je Mrežne poslovice i izreke ikavske kajkavštine na adresi dobramisau.udrugaivanaperkovca.hr

Digitalizirane poslovice i izreke ikavske kajkavštine rezultat su projekta provedena u suradnji Udruge Ivana Perkovca – za očuvanje kajkavske ikavice i promicanje zavičajne kulturne baštine i Ministarstva kulture i medija, za odobreni program “Šenkovec, istraživanje i dokumentiranje usmene književnosti kajkavaca ikavaca za radionice, istraživanje i dokumentiranje.”

Riječ je o mrežno dostupnoj knjizi Dobra misau nima cine – poslovice i izreke ikavske kajkavštine (uređivački tim: Jasna Horvat, Ivica Ivanković, Zdravka Kramarić), a koja digitalizirana omogućuje nadopunjavanje novim poslovicama, izrekama, frazeološkom građom te zvučnim zapisima.

Projekt digitalizacije poslovica i izreka ikavske kajkavštine proveo se uz financijsku potporu VBH Okovi d.o.o., Cornus Commerce d.o.o. i Maksima trgovina d.o.o.

LJUDSKI ROD

Čovik se vuči dok je žif i nazadje hmre bedast. Si ljudi se znaju. Naj smo kakvi smo, samo naj smo svoji. Si smu pot

ŽENE I MUŽEVI

Baba bi i vraga fkanila. Baba je pokora bez tere ne moreš bit. Baba je tri dana starija od vraga. Bole da je baba slipa,

VEZE I MITO

Kado ima strica i h nebo se dosmica. Kado je bliže ogju, bole se grije. Či bol mažeš voz, bol se i voziš. Če očeš

GLAD I ŽEĐ

Bolše nam je vina pit nek h črnoj zemli gnit. Najiu se je do guta. Tak sam se najiu da si dosegnem z malim prstum.

POLJOPRIVREDA I METEOROLOGIJA

Če se na Vincekovo h mlaki vode vrabac okuple, bu pijače. Če na Vincekovo z krova teče, unda i h jesen h lagve teče. Če